Kom igång

OBJEKT & APPLICERING

Appliceringen sker genom att man penslar vätskan på objektet varpå INFERNO MärkDNA SmartWater med sin unika kod torkar fast. Beroende på vilken yta som märks är SmartWater helt osynligt det enda som kan synas för blotta ögat är en glänsande yta. Eftersom att märkningen är så enkel att utföra skapar det en osäkerhet hos de kriminella som helt enkelt inte tycker det är värt risken att stjäla objekt märkta med INFERNO MärkDNA SmartWater.

 

DEKALER OCH SKYLTAR

Objekt och hushåll förses med brottsförebyggande dekaler och skyltar vilket är en viktig del i INFERNO SmartDNAs brottsförebyggande koncept.

 

MILJÖ OCH HÄLSA

INFERNO MärkDNA SmartWater är helt ofarligt för hälsa & miljö vilket har dokumenterats i utredningar av Trafikverket och TeliaSonera, Säkra Skanova tillsammans med Kemikalieinspektionen.

 

HÅLLBARHET

INFERNO MärkDNA SmartWater har uppnått högsta resultat, klass A i utomhusbruk i den engelska testnormen PAS820:2012 som är speciellt framtagen för utvärdering av MärkDNA.

Livslängden på de unika MärkDNA-koderna och den fluorescerande gröngula färgen håller minst 5 år i utomhusmiljö.

1) Tag ut batteri och/eller tag bort eventuell strömkälla på det som ska märkas.

2) Rengör noggrant alla ytor som ska märkas.

3) Skaka behållaren 30 sekunder före användning.

4) Använd penseln som finns i vätskebehållaren och märk minst tre punkter per objekt. Märk gärna på ojämna ytor. Notera att en av punkterna ska vara enkel för polisen att detektera.

5) Märk inte på kretskort, kontakter etc.

6) Vätskan torkar under 30–60 minuter, undvik beröring! Märkningen har härdat efter 48 timmar och därefter går det bra att börja använda ägodelen som vanligt.

 

INSTRUKTION

Att applicera INFERNO MärkDNA

A) Stöldmärk dina objekt

B) Sätt upp dekaler & skyltar synligt

C) Registrera din SmartWater kod

Produkter

Handla

Information